Bestel maaltijden aan huis via warmemaaltijden.be
Bestel jij wel eens kant en klaar maaltijden in België? Er zijn veel leveranciers van warme maaltijden aan huis die kunnen voorzien in een dagelijkse gezonde maaltijd. Vooral ook voor ouderen en senioren is dat van belang. Gezonde voeding is essentieel. Je kunt vegetarische gerechten, veganistische (plantaardige) recepten kiezen, maar natuurlijk ook gewoon een maaltijd met vlees of vis bestellen. Via warmemaaltijden.be kun je eenvoudig en snel verschillende landelijke en plaatselijke aanbieders van thuis-bezorgmaaltijden vergelijken. Om je een idee te geven wat je kunt verwachten hebben we hieronder twee voorbeelden gerechten (inclusief bereiding / kook instructies voor als je het toch zelf wilt koken) voor je op een rijtje gezet:
VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONS IN BOURSIN-SAUS
Een makkelijk recept voor 2 personen, in 20 minuten klaar en altijd lekker. Wat heb je nodig in de keuken: braadpan ruim voor vlees en champignons, snijplank en vleesmes, stukje bak en braad en olijfolie (half om half), zout en peper uit de pepermolen. Boodschappen in huis halen: 3 ons varkenshaas, doosje champignons (of grotchampignons, erg lekker), boursin-cuisine.
Bereiding:
Wrijf het vlees in met zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie en bak en braad in de braadpan. Bak het vlees in ongeveer 15 minuten rondom bruin (binnenin mag nog rosé zijn). Maak in de tussentijd de champignons schoon en snijd ze in vieren. Haal het vlees uit de pan en voeg de champignons in het hete vet. Snijdt de varkenshaas in kleine stukjes (2 bij 2 cm) en voeg ze bij de champignons. Gedurende een minuut samen doorbakken en dan een half bakje boursin toevoegen. Alles nog een minuut doorbakken en je hebt een heerlijk gerecht. Serveren met aardappeltjes (gebakken, puree of naturel) en verse sla en/of groente.
RUNDERSTOOFVLEES MET INDIAAS TINTJE
Eigenlijk is dit een soort goulash, met alleen uien. Door de kerrie en de kardemomzaden krijgt het een Indiaas tintje. Wanneer je curry poeder gebruikt, ga dan na of deze heet is of niet. Dit kan je gerecht namelijk te heet maken voor bijvoorbeeld kinderen. Wat heb je nodig in de keuken: braadpan ruim voor vlees, snijplank en vleesmes, wat olijfolie, zout, peper uit de pepermolen, kerrie of curry poeder (1 flinke theelepel), kruidnagels (2 stuks), 2 laurierbladen, 1 runderbouillonblokje (voor 1/2 liter bouillon). Boodschappen in huis halen: 1 pond mager rundvlees, 2 grote (rode) uien, 2 teentjes knoflook, 6 kardemom zaden en 1 kleine spaanse peper.
Bereiding:
Snijdt het vlees in mooie dunne reepjes. Verhit de olijfolie en bak het vlees mooi bruin, voeg dan het zout, peper en kerriepoeder toe. Bak even kort mee. Snijdt de uien in lange repen en hak de knoflook fijn. De peper in dunne reepjes snijden (kijk uit voor de zaden, verwijder deze en zorg dat je ze niet teveel met je vingers aanraakt!) Haal het vlees uit de pan, voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak de uien, knoflook en peper samen mooi bruin. Het vlees toevoegen, een half liter vleesbouillon erbij. De kruidnagels, laurierbladen en cardamon zaden toevoegen en het geheel 2 later sudderen op een zacht vuur. Haal de losse kruiden uit de pan en voeg wat bindmiddel toe om het geheel wat te binden. Proef of de saus goed van smaak is en voeg eventueel nog wat kerrie of zout toe. Wil je verdunnen, dan wat water toevoegen. Opdienen met rijst of aardappelpuree.
Online maaltijden bestellen
Wil jij de stap zetten en zelf gaan ervaren hoe gemakkelijk en lekker verse maaltijden aan huis kunnen zijn? Bestel dan eens bij de online maaltijdservice. Aanbieders zoals Delimeal bezorgen hun gerechten gratis aan huis wanneer je een maaltijdbox besteld van bijvoorbeeld 6 gerechten per week. Dit zijn diepvriesmaaltijden (kant en klaar) die je snel kan opwarmen in de oven of microgolfoven (magnetron). Heb je vragen? Neem dan direct contact op voor meer informatie of bestel direct je proefpakket via internet.