3 sublieme en smaakvolle gerechten

Eten hebben we iedere dag nodig. Naast dat het een functionele is voor ons lichaam, is het ook een moment van ontspanning, genot en gezelligheid. Soms zit er nu eenmaal niks anders op dan een simpele en makkelijke maaltijd in elkaar te flansen, maar op sommige momenten zijn we echt toe aan een smaakvol gerecht om onszelf te verwennen. Hier zijn 3 sublieme en smaakvolle gerechten:

Kaviaar
Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. Kaviaar, ook wel bekend als zwart goud, is een gerecht met een delicate smaak dat vooral populair is in het rijkere segment van onze samenleving. Er zit namelijk een behoorlijk prijskaartje aan dit gerecht om verschillende redenen. Bij de meeste toprestaurants is dit gerecht dan ook te vinden op de menukaart en dat is niet voor niets. Kaviaar heeft een bijzondere smaak en breng een bijzonder gevoel in de mond. Het wordt gemaakt met onbevruchte viseitjes van diverse vissoorten. Echter is de wilde steur uit de Kaspische zee onder velen de favoriet.

Bij het eten van kaviaar ervaart u een bijzondere smaaksensatie. Om ultiem te genieten van deze smaaksensatie dient de kaviaar tegen het gehemelte aangedrukt te worden en niet in een keer te worden doorgeslikt. Het zwarte goud wordt vaak beschreven als zoet, nootachtig, verfijn, licht ziltig en romig. Absoluut een smaakvol gerecht dus!

Coquilles
Ook de coquilles zijn erg populair vanwege hun unieke smaak. De coquille is een schelpdier met een roze-witte waaierschelp die voorkomt in de Atlantische Oceaan. Ondanks de mooie smaken, heeft de coquille geen ingewikkelde bereiding nodig. Je kunt het ronde roze visvlees licht grillen op een grillplaat, kort bakken in olijfolie, marineren met citroen of rauw serveren. De zeevruchten smaken lichtzoet en licht nootachtig. Het is een puur gerecht dat geen lange en ingewikkelde bereiding vereist, maar toch voor een bijzondere smaaksensatie zorgt.

Foie gras
Foie gras, oftewel ganzenlever vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Deze ganzenlever wordt vooral gebruikt om ganzenleverpaté en ganzenleverterrine te bereiden. Door het gebruik van de lever van ganzen of eenden krijgen deze delicatessen een bittere galsmaak die in gerechten vaak licht wordt gemaskeerd door het toevoegen van een zoet ingrediënt. Deze toevoeging van zoetigheid is echter niet nodig. De puurheid van de rijke en romige ganzenlever is ook om van te smullen.

Deze drie smaakvolle gerechten geven u zeker weten de smaaksensatie waar u naar verlangt. Begin niet aan het bereiden van die simpele en makkelijke maaltijd, maar laat u verwennen door deze sublieme gerechten!